توسعه رهبری برای 9 تیپ انیاگرام: هر تیپ میتواند یک رهبر باشد

در دنیای پیچیده و چندرشتهای امروز، به هدایای منحصر به فرد رهبران متنوع نیاز داریم تا بتوانیم بهطور ایمن به سوی آینده حرکت کنیم. در بخش اول این مقاله، بر این موضوع تمرکز کردیم که چگونه هر تیپ انیاگرام میتواند یک رهبر عالی باشد و نقاط قوت منحصر به فرد آنها را مورد بررسی قرار دادیم.
با این حال، زمانی که رهبران تحت فشار هستند و با بار کاری سنگین و نیاز به تصمیمگیری مواجهاند، ممکن است از هدایای خود بهگونهای بیش از حد استفاده کنند که به مانع یا اختلال در کارایی آنها تبدیل شود. هدف این مقاله نشان دادن این است که چگونه هر یک از تیپهای انیاگرام میتوانند نقاط کور خود را توسعه دهند و هدایای رهبری خود را به گونهای متعادل کنند که بهترین جنبههای سبک شخصی آنها را به نمایش بگذارد.
فهرست مطالب
Toggleتیپ 1 – رهبر کمالگرا و سختگیر
اگرچه این رهبر توانایی ایجاد وضوح، انضباط و ساختار برای تیمها را دارد، اما ممکن است به دلیل تفکر سیاه و سفید خود از مسیر خارج شود. آنها تلاش میکنند تا به استانداردهای غیرقابل دستیابی کمال برسند و ممکن است از قضاوت دیگران یا اشتباه کردن بترسند که این موضوع میتواند خلاقیت را سرکوب کرده و پیشرفت را کند کند. رهبران تیپ 1 باید خود را به چالش بکشند تا انعطافپذیرتر باشند، به مشارکتهای مثبت در تیم ارزش دهند و اجازه دهند تلاشهایی که از برنامههای اولیه منحرف میشوند، انجام شود.
زمینههای خاص برای توسعه:
- بر روی کار در فضاهای “خاکستری” تمرکز کنید: در فضاهای مبهم و نوظهور سازمان راحتتر باشید.
- کمتر بر روی تلاش برای کامل کردن همه چیز تمرکز کنید.
- از کنترل کامل بر همه چیز و توجه بیش از حد به جزئیات دست بردارید.
تیپ 2 – رهبر دلسوز و یاریرسان
این رهبر توانایی مراقبت و حمایت از تیم خود در موفقیتها و چالشها را دارد، اما ممکن است بیش از حد در زندگی شخصی اعضای تیم دخالت کند. آنها ممکن است در درخواست کمک مشکل داشته باشند و ترجیح دهند که خود را غیرقابل جایگزین نشان دهند. همچنین ممکن است سعی کنند تا با pleasing دیگران در سازمان، محبوب و مورد قدردانی قرار گیرند. رهبران تیپ 2 باید خود را به چالش بکشند تا یک زمینه وسیعتر را درک کنند که فراتر از نیازهای دیگران و زمینههای شخصی فوری است.
زمینههای خاص برای توسعه:
- مراقبت از دیگران را با مراقبت از خود متعادل کنید – به نیازها و خواستههای خود توجه کنید.
- وابستگی و استقلال را در روابط شخصی و حرفهای متعادل کنید.
- با “نیاز به مورد نیاز بودن” خود کار کنید و یک پایه داخلی برای عزت نفس پیدا کنید و کمتر به واکنشهای تأییدآمیز از دیگران وابسته باشید.
تیپ 3 – رهبر موفق و رقابتی
این رهبر توانایی تمرکز بر دستیابی به موفقیت و پاداش دادن به تکمیل وظایف را دارد، اما افرادی که برای رهبران تیپ 3 کار میکنند، اغلب احساس میکنند که تنها هدفشان کمک به رهبران برای موفقیت است. رهبران تیپ 3 هر کاری که لازم باشد برای دستیابی به اهداف خود انجام میدهند و به همین دلیل ممکن است در محیطهای بسیار بوروکراتیک دچار مشکل شوند. آنها از پاداشهای موفقیت، مانند تحسین و شناخت بهرهمند میشوند. رهبران تیپ 3 باید خود را به چالش بکشند تا به مشارکتهای دیگران توجه بیشتری داشته باشند و فضایی برای گنجاندن ایدههای آنها ایجاد کنند، حتی اگر این کار کمتر “کارآمد” باشد.
زمینههای خاص برای توسعه:
- افکار، احساسات و تجربیات درونی خود را در آغوش بگیرید تا واقعیتر و اصیلتر شوید.
- خود را به خاطر اینکه کی هستید، نه به خاطر اینکه چه میکنید، ارزیابی کنید.
- تعادل بین تلاشهای مداوم برای بهثمر رساندن کارها و رویکردی که به جریان رویدادها توجه دارد، برقرار کنید.
تیپ 4 – رهبر خلاق و پرشور
این رهبر توانایی ذاتی برای انگیزه دادن به افراد و ارتباط دادن آنها با حس هدف و معنا در کارشان را دارد، اما ممکن است به عنوان فردی زودرنج، خودمحور و دمدمیمزاج دیده شود. چون هویت آنها به کارشان گره خورده است، باور دارند که کارشان بیانگر واقعی خودشان است. آنها میخواهند کارشان شخصی و معنادار باشد و از کارهایی که عادی یا بیاهمیت به نظر میرسند، دوری میکنند. رهبران تیپ 4 باید خود را به چالش بکشند تا دیدگاه خود را بهطور آزادانهتر نگه دارند و دیگران را دعوت کنند تا بهترین تلاشهای خود را برای ایجاد فضایی برای ظهور امکانات جدید ارائه دهند.
زمینههای خاص برای توسعه:
- بر روی شنیدن صدای خود و دیگران تمرکز کنید تا راهحلها شکل بگیرند.
- بین قلب و ذهن تعادل برقرار کنید و به واقعیت عینی آگاه باشید.
- خود را به خاطر اینکه کی هستید، نه به خاطر اینکه چه میکنید، ارزیابی کنید.
تیپ 5 – رهبر متخصص و آرام
این رهبر توانایی برنامهریزی و تخصیص منابع بهصورت منطقی، استراتژیک و کارآمد را دارد، اما ممکن است در سبک خود کمی دور از دسترس باشد. معمولاً رهبران تیپ 5 خود را با مشاوران مورد اعتماد احاطه میکنند و تمایل دارند که بسیار خصوصی باشند. رفتار آنها گاهی اوقات سرد، بیاحساس و با نوعی خودبزرگبینی فکری به نظر میرسد و ممکن است intimidating به نظر برسند. به دلیل احساس ناامنی، این رفتار به حفظ فاصله با دیگران کمک میکند. رهبران تیپ 5 باید خود را به چالش بکشند تا از دینامیکهای بین فردی در تیم خود آگاهتر شوند و از نقش “استراتژیست” خارج شوند.
زمینههای خاص برای توسعه:
- نسبت به به اشتراکگذاری افکار، احساسات و تجربیات شخصی خود با دیگران بازتر باشید.
- کمتر بر روی مرزهای رویدادها تمرکز کنید و بیشتر در تعاملات بین فردی شرکت کنید.
- سبک “دور از دسترس” خود را با رویکردی بیشتر درگیر کننده متعادل کنید تا بهطور احساسی در زمان واقعی ارتباط برقرار کنید.
تیپ 6 – رهبر وفادار و شکاک
این رهبر توانایی تشویق و الگو بودن برای اعتماد، همکاری و همیاری را دارد، اما وقتی تحت فشار است، ممکن است به انگیزههای دیگران مشکوک شود. آنها ممکن است از تاکتیکهای ترس برای بسیج تیم خود استفاده کنند و بر روی “چه چیزی ممکن است اشتباه پیش برود” تمرکز کنند. با بازی کردن با ناامنیهای خود، ممکن است در جلسات سعی کنند تا خود را بهگونهای نشان دهند که تحت تأثیر قرار بگیرند یا از خود فاصله بگیرند. رهبران تیپ 6 باید در موقعیتهایی که مطمئن نیستند، پیشقدم شوند، زیرا آنها قبلاً پایه خوبی از شناخت و احترام به تواناییهای خود را ایجاد کردهاند.
زمینههای خاص برای توسعه:
- بر روی ساخت و اعتماد به اقتدار خود تمرکز کنید و به عوامل یا افراد خارجی برای ایجاد معنا و اطمینان وابسته نباشید.
- به “همیشه خواندن بین خطوط” و بیاعتمادی آگاه باشید و متوجه شوید که این ممکن است بهعنوان projection باشد.
- به توانایی خود و دیگران برای مدیریت چالشهای غیرمنتظره اعتماد کنید.
تیپ 7 – رهبر پرشور و آیندهنگر
این رهبر توانایی الهامبخشی، انرژی دادن و انگیزه دادن به افراد برای بهترین عملکرد را دارد، اما ممکن است وقتی اعضای تیم نتوانند به استانداردهای آنها برسند یا تصویر کلی را درک کنند، بیصبری، انتقاد و تندی نشان دهند. رهبران تیپ 7 معمولاً به دیگران با خوشبینی سادهلوحانه اعتماد میکنند که همه چیز به نوعی درست خواهد شد. آنها اهمیت برگزاری بحثها برای اطمینان از همراستایی همه با وظیفه را نادیده میگیرند که میتواند منجر به سوءتفاهمها در پروژهها شود. رهبران تیپ 7 باید ایدهها و پروژهها را حفظ کنند و همزمان هم واگذار کنند و هم تلاش کنند تا کارها به نتیجه برسند.
زمینههای خاص برای توسعه:
- بهطور مداوم نگرانی واقعی برای دیگران نشان دهید.
- لذت و اشتیاق را با پذیرش بیشتر درد و ناراحتی متعادل کنید.
- رویکرد انتقادی و تند خود را با باز بودن به پیشنهادات دیگران تعدیل کنید.
تیپ 8 – رهبر فعال و کنترلکننده
این رهبر توانایی به چالش کشیدن خود و دیگران برای دستیابی به نتایج فوقالعاده را دارد، اما ممکن است به عنوان “غولپیکر”هایی که سلطهجو، قدرتمند و ترسناک هستند، دیده شوند، بهویژه زمانی که با جهت تعیینشده موافق نیستند. رهبران تیپ 8 به راحتی به افرادی که آنها را ضعیف میپندارند، بیاحترامی میکنند. آنها میخواهند کنترل داشته باشند و کار کردن برای دیگران برایشان دشوار است. رهبران تیپ 8 نمیخواهند اقتدارشان به چالش کشیده شود و از سورپرایزها خوششان نمیآید. اگرچه میخواهند از جزئیات مطلع باشند، اما از آنها خوششان نمیآید. آنها ممکن است با نشان دادن خشم، تلاشها را مختل کنند وقتی که به خواستههایشان نرسند. رهبران تیپ 8 باید به خود اجازه دهند تا استراحت کنند و بپذیرند که دیگران نیز میتوانند به آنها کمک کنند.
زمینههای خاص برای توسعه:
- در مورد نقاط ضعف و حوزههایی که احساس آسیبپذیری میکنید، بیشتر باز باشید.
- رویکرد “آتشین” و یکجانبه خود را با رویکردی پذیراتر و پاسخگوتر متعادل کنید که ورودی دیگران را دعوت کند.
- به دیگران اجازه دهید که خودمختاری و کنترل داشته باشند.
تیپ 9 – رهبر سازگار و صلحجو
این رهبر توانایی تثبیت محیط کار و ایجاد همراستایی و انسجام در حوزه خود را دارد، اما تمایل به اجتناب از تصمیمگیری دارد. آنها معمولاً در تصمیمگیری دچار تردید هستند و از اینکه کسی را ناراحت کنند، میترسند و به همین دلیل خود را با مسائل کوچک و بیاهمیت مشغول میکنند. رهبران تیپ 9 از محیطهای رقابتی شدید که در آنها احساس فشار میکنند، خوششان نمیآید. آنها به این محیطها با سرسختی و ناپدید شدن واکنش نشان میدهند. رهبران تیپ 9 باید خود را به چالش بکشند تا مسئولیت را بر عهده بگیرند و با تعارضات بهموقع مواجه شوند.
زمینههای خاص برای توسعه:
- به نظر خود ارزش بدهید و افکار و ترجیحات خود را ارائه دهید، حتی اگر با آنچه دیگران میخواهند یا نیاز دارند، متفاوت باشد.
- رویکرد منفعل را با فعالیت و قاطعیت بیشتری متعادل کنید.
- با تعارض مواجه شوید و به این واقعیت توجه کنید که کار کردن بر روی تعارض میتواند افراد را به هم نزدیک کند.
جمعبندی
انیاگرام به ما این امکان را میدهد که با شناخت عوامل اصلی رفتار خود به عنوان رهبران، به درک و تحلیل دیدگاه خود نسبت به جهان بپردازیم. انیاگرام ابزارهایی را در اختیار ما قرار میدهد تا هدایای منحصر به فرد خود را بهعنوان رهبر متعادل کنیم و بتوانیم آنها را بهطور مناسب در زمینههای مختلف به کار ببریم. این سیستم به ما میآموزد که چه زمانی در حال تأکید بر نقاط قوت اصلی خود هستیم به حدی که ممکن است کارایی ما را مختل کند و راهنماییهایی برای چگونگی مواجهه با این وضعیت ارائه میدهد.
به عنوان رهبران، باید بهطور مداوم از رفتار خود آگاه باشیم و بدانیم که این رفتار چگونه میتواند بر تیمهای ما تأثیر بگذارد. در حین رشد به عنوان یک رهبر، بر روی استراتژیهای توسعه زیر تمرکز کنید تا بهطور خاص به شناسایی هدایای بیش از حد استفاده شده خود بپردازید و به توسعه خود بپردازید:
- به هدایای خود آگاه باشید و تأمل کنید که چگونه در گذشته مفید بودهاند.
- متوجه شوید که چه زمانی هدایای شما بهطور متعادل استفاده نمیشوند و به نقاط ضعف تبدیل میشوند.
- به بررسی دیدگاههای جایگزین باز باشید.
- به موانع خود توجه کنید و اقداماتی برای متعادل کردن و محافظت در برابر آنها انجام دهید.
- با یک مربی معتبر انیاگرام همکاری کنید تا امکان بررسی عمیقتری از رهبری خود را فراهم کنید.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستارهها کلیک کنید!
امتیاز میانگین 5 / 5. تعداد رایها: 27
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
درباره حسام الدین عالمیان
از روزی که اولین سایت انگلیسی خودم رو راه اندازی کردم حدود 5 سالی میگذره. البته من 15 ساله که وب سایت های مختلف و کسب و کارهای آنلاین زیادی رو هم راه اندازی کرده بودم و هنوز هم ادارشون میکنم. تو این مدت یک نفره همه کارهای سایت رو انجام می دادم. اونم سایت انگلیسی با مخاطب و بازدیدکننده از سرتاسر دنیا. اینکه محتوا تولید کنم، اینکه روی سئو سایت کار کنم، اینکه امنیت سایت رو بالا ببرم و جلوی هکرها و خرابکارها رو بگیرم. اینکه درآمد دلاری رو نقدش کنم و به راه های افزایش درآمد فکر کنم. نتیجش این شد که تونستم به بازدیدکننده بالایی روی سایت برسم. روزی نزدیک 70هزار بازدیدکننده از گوگل. و تونستم جیزی که همیشه آرزوش رو داشتم، یک سایت انگلیسی با بازدیدکننده بالا از سرتاسر دنیا.
نوشته های بیشتر از حسام الدین عالمیان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.