سبک رهبری و مدیریت براساس تیپهای شخصیتی
شخصیت شناسی انیاگرام ابزاری تحولآفرین است. در حالی که بسیاری از مدل های شخصیت شناسی به افراد کمک میکنند تا نقاط قوت خود را بشناسند، انیاگرام یک قدم جلوتر میرود. این سیستم نقشهای از روان انسان است که درک عمیقی از رفتار انسانی ارائه میدهد.
انیاگرام شامل نه تیپ شخصیتی است که تعاملات میان هر تیپ را نشان میدهد. هرچند همه ما 9 تیپ را در خود داریم، اما یکی از آنها غالبتر است و با خود ویژگیها و چالشهای خاصی به همراه دارد.
با درک تیپ خود، میتوانید از الگوهای عادتگونه رها شوید و به استعدادهای ذاتی خود دست یابید. هرچه بیشتر از تیپ خود آگاه شوید، میتوانید به سطوح بالاتر رشد برسید و با بهترین خود، رهبری کنید. شما واکنشها، ترجیحات و نحوه حضور خود در تیم را درک میکنید.
با این سطح از خودآگاهی، میتوانیم از الگوهایی که ما را عقب نگه میدارند رها شویم و درک بهتری از افرادی که با آنها تعامل داریم، پیدا کنیم.
فهرست مطالب
Toggleتیپ 1: اصلاحگر
مدیران و رهبران تیپ 1 کارها را به خوبی انجام میدهند و جایی برای خطا نمیگذارند. اعتماد به اینکه دیگران میتوانند کارها را به استانداردهای آنها برسانند، دشوار است و این باعث مشکل در واگذاری وظایف میشود. با آگاهی از این الگو، به دیگران مشاوره دهید. به تواناییهای آنها اعتماد کنید و ارزش نظراتشان را بدانید تا بار انجام همه کارها را از دوش خود بردارید.
تیپ 2: کمککننده
مدیران و رهبران تیپ 2 ممکن است در تلاش برای دیده شدن به عنوان فردی کمککننده گرفتار شوند. رفتارهای “مردمپسند” مانند چاپلوسی و سخاوت بیش از حد میتواند مانع از اتخاذ موضع قاطع در زمان نیاز شود. برای اینکه یک رهبر مؤثر و واقعاً بیغرض باشید، نیاز به مراقبت از دیگران را رها کنید و نیازهای خود را نیز در اولویت قرار دهید.
تیپ 3: موفقیتطلب
وقتی مدیران و رهبران تیپ 3 از تیپ شخصیتی خود آگاه نیستند، در واکنش به یک باور ناخودآگاه مبنی بر بیارزشی، زندگی و رهبری میکنند. بنابراین، همیشه در تلاش برای اثبات خود هستند. آنها به دنبال تأیید از طریق موفقیتهای بیش از حد هستند و اغلب در زمینههایی برجسته میشوند، اما این موفقیتها معمولاً به قیمت روابط شخصی و احساساتشان تمام میشود.
با خودتان ارتباط برقرار کنید و بپذیرید که ارزش شما از آنچه هستید ناشی میشود، نه از آنچه انجام میدهید. میتوانید یک رهبر واقعی و الهامبخش باشید بدون اینکه نیاز حتمی به درخشش داشته باشید. بر روی مهارت انگیزه دادن به دیگران متمرکز شوید تا به تیم و سازمان خود سود برسانید.
تیپ 4: فردگرا
مدیران و رهبران تیپ 4 معمولاً در تلاش برای جا افتادن در خانواده، سازمان یا جامعه با مشکل مواجه هستند و احساس میکنند که نقصی دارند. برای جبران این احساس، خود را به عنوان “خاص” یا “منحصر به فرد” معرفی میکنند.
برای اینکه یک مدیر و یا رهبر مؤثر باشید، باید داستان خود را رها کنید و به حس تعلق به تیم و سازمان خود بپیوندید. با این کار، خلاقیت خود را به نمایش بگذارید و به یک رهبر شهودی و بااستعداد تبدیل شوید.
تیپ 5: پژوهشگر
مدیران و رهبران تیپ 5 ممکن است از تیم جدا به نظر برسند، اما در واقع همه جزئیات را زیر نظر دارند. آنها از ناکافی بودن یا ناتوانی در عملکرد ترس دارند. آنها بسیار باهوش هستند و در یک حوزه متخصص میشوند و با استفاده از این تخصص به گروه متصل میشوند که منجر به اعتماد به نفسشان میشود. از وضوح خود به عنوان یک قدرت استفاده کنید و بگذارید به دیگران کمک کند.
تیپ 6: وفادار
وفاداران، چسبی هستند که تیم را کنار هم نگه میدارند. آنها در حل مشکلات عالی هستند و برای بدترین سناریو، برنامه دارند. این ناشی از عدم اعتماد به حمایت متقابل است. در بهترین حالت، وفاداران شک و تردید خود را رها کرده و با اعتماد رهبری و مدیریت میکنند. این به آنها اجازه میدهد تا در توجه به جزئیاتی که باید برای موفقیت تیم مورد توجه قرار گیرد، بسیار عالی باشند. آنها مدیران و رهبران طبیعی هستند، اما نمیخواهند تمام اعتبار را به خود اختصاص دهند.
تیپ 7: شوقگرا
مدیران و رهبران تیپ 7 آیندهنگر هستند و دایما ایدههای جدیدی تولید میکنند. آنها اشتیاقی سیریناپذیر برای تجربیات جدید دارند . بنابراین، به دنبال فعالیتها و تجربیات متعدد هستند. چالش آنها این است که ایدههای درخشان خود را به واقعیت تبدیل کنند، زیرا به راحتی از پروژههای جدید منحرف میشوند. به این موضوع آگاه شوید و تلاشهای خود را اولویتبندی و متمرکز کنید. شما به استعداد واقعی خود در ارائه یک دیدگاه درخشان برای تیم و سازمان خود دست خواهید یافت.
تیپ 8: چالشگر
مدیران و رهبران تیپ 8 ممکن است در مواقعی که احساس میکنند ممکن است تحت کنترل قرار بگیرند، به زورگویی روی آورند. آنها ممکن است خودخواه، انتقامجو شوند. اما وقتی میتوانند آرامش پیدا کنند و بدانند که کنترل نمیشوند، میتوانند از طریق قلب و آسیبپذیری خود، با دیگران ارتباط برقرار کنند. در بهترین حالت، تیپ 8ها مدیران و رهبران قوی با قلبهای بزرگ هستند.
تیپ 9: صلحطلب
مدیران و رهبران تیپ 9 معمولاً آسانگیر و مهربان هستند و نیاز ناخودآگاهی به صلح و هماهنگی دارند که میتواند باعث شود مشکلاتی که بر سازمان تأثیر میگذارد را نادیده بگیرند. آنها تمایل دارند که عقبنشینی کنند و یا رها کنند. وقتی از این تمایلات درون خود آگاه نیستند، تیمهایشان از عدم توانایی آنها در مداخله و اتخاذ موضع جدی، ناامید میشوند.
تیپ 9ها به عنوان رهبر درخشان میشوند وقتی که میتوانند طبیعت آرام خود را حفظ کرده و در عین حال با واقعیتهایی که تیم با آن مواجه است، درگیر شوند. در بهترین حالت، آنها با سبکی صلحآمیز و متعادل رهبری میکنند.
آزمون شخصیت انیاگرام، وقتی به درستی استفاده شود، ابزاری قدرتمند برای خودآگاهی است. با همدلی برای خود و دیگران، میتوانیم از آن برای زندگیای واقعی و آرام در خانه و محل کار استفاده کنیم.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستارهها کلیک کنید!
امتیاز میانگین 5 / 5. تعداد رایها: 1
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
درباره حسام الدین عالمیان
از روزی که اولین سایت انگلیسی خودم رو راه اندازی کردم حدود 5 سالی میگذره. البته من 15 ساله که وب سایت های مختلف و کسب و کارهای آنلاین زیادی رو هم راه اندازی کرده بودم و هنوز هم ادارشون میکنم. تو این مدت یک نفره همه کارهای سایت رو انجام می دادم. اونم سایت انگلیسی با مخاطب و بازدیدکننده از سرتاسر دنیا. اینکه محتوا تولید کنم، اینکه روی سئو سایت کار کنم، اینکه امنیت سایت رو بالا ببرم و جلوی هکرها و خرابکارها رو بگیرم. اینکه درآمد دلاری رو نقدش کنم و به راه های افزایش درآمد فکر کنم. نتیجش این شد که تونستم به بازدیدکننده بالایی روی سایت برسم. روزی نزدیک 70هزار بازدیدکننده از گوگل. و تونستم جیزی که همیشه آرزوش رو داشتم، یک سایت انگلیسی با بازدیدکننده بالا از سرتاسر دنیا.
نوشته های بیشتر از حسام الدین عالمیان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.