پیچیدگی شناخت تیپ 6
فهرست مطالب
Toggleاستراتژی دفاعی تیپ 6
استراتژی دفاعی تیپ 6 “ترس از ترس خود” است. این استراتژی ممکن است به سختی قابل شناسایی باشد زیرا تیپ 6 همیشه در حال نظارت بر نگرانیها و آمادهسازی برای بدترین سناریوهاست. آنها خود را با آمادگی شناسایی میکنند و نمیبینند که آمادگی راهی عالی برای کنترل ترسها و نگرانیهاست. بسیاری از تیپ 6 به طور خودکار برای سناریوهای منفی احتمالی آماده میشوند و راهحلهای خود را در ذهن خود ذخیره میکنند، بنابراین از مدیریت خود بیخبرند. به همین دلیل، تیپ 6 اغلب نمیداند که ترس بر فرآیند تصمیمگیریاش حاکم است. برای مثال، تیپ اجتماعی 6w7 در شناسایی تیپ خود مشکل دارد و معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 7 شناخته میشود.
این برای تیپ 6 بسیار مفید است که هر چه زودتر تیپ واقعی خود را پیدا کنند. این کار برای آنها آسان نیست زیرا معمولاً با 2 یا 3 تیپ دیگر شناسایی میشوند قبل از اینکه به تیپ اصلی خود برسند. تیپ 6 ممکن است در تلاش برای یافتن تیپ انیاگرام و انباشته غریزی خود، استرس زیادی را تجربه کند. به محض اینکه فکر میکنند تیپ خود را پیدا کردهاند، ممکن است شک کنند و دوباره تصمیم خود را زیر سوال ببرند.
مشکل این است که استراتژی دفاعی 6 باعث می شود که تصور کند تیپ ديگری بجز 6 دارند و متوجه نمی شوند که تیپهایی را که “با آنها شناسایی میشود” بر اساس رفتارها و کارهایی که انجام دادهاند، انتخاب کردهاند، نه “چرا” کارهایی که انجام میدهند.
وقتی تیپ 6 به “انگیزههای واقعی” خود از نظر آنچه بیشتر از آن میترسند نگاه میکند، به زودی متوجه میشود که هر کاری که انجام میدهند، برای احساس اطمینان و امنیت بیشتر است.
ترس یک انگیزه بزرگ است. این احساسات جنگ، فرار و انجماد را تحریک میکند. تیپ 6 مدتی طول میکشد تا متوجه شود که از ترس خود انگیزه میگیرد و از ترس ترسیدن میترسد.
آنها میترسند که ممکن است بترسند، بنابراین از موقعیتهایی که میترسند یا ممکن است بترسند اجتناب میکنند و یا برای موقعیتهای ترسناک که باید در آنها باشند یا ممکن است پیش بیاید، آماده میشوند. آنها این کار را با تمرین آنچه باید بگویند یا انجام دهند و یا با یادگیری قویتر شدن برای عدم ترس انجام میدهند.
آنها همچنین از ندانستن آنچه مهم میدانند میترسند و معمولاً به خود یا دیگران شک میکنند. شک کردن بر روی شک کردن قبلی باعث ایجاد ترسهای بالقوه و آشفتگی میشود وقتی که نمیدانند چه کار کنند.
آنها همچنین از تنها ماندن و ترک شدن میترسند. تیپ 6 به دنبال یک فرد مورد اعتماد است تا در زندگی با او باشد و یا در مواقع شک، عدم اطمینان، اضطراب یا نیاز به پردازش نگرانیها به او مراجعه کند. بنابراین، آنها معمولاً قبل از تصمیمگیری از یک یا چند عضو خانواده، دوستان مشورت میگیرند. آنها از دیگران میپرسند و تحقیق میکنند تا زمانی که احساس کنند میدانند چه کار کنند و دیگر احساس اضطراب نکنند.
اشتباهات رایج در تشخیص تیپ 6
- اگر تیپ 6 تمایلات کمالگرایانه داشته باشد و از اشتباه کردن بترسد، به اشتباه به عنوان تیپ 1 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 واقعاً کمککننده و پشتیبان دوستان و خانواده باشد، معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 2 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 بر جلب توجه تمرکز کند و در مواقع لازم چهرهای مطمئن به خود بگیرد، معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 3 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 مضطرب، عاطفی و از ترک شدن میترسد، معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 4 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 درونگرا، باهوش، پژوهشگر و دست و پا چلفتی باشد، معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 5 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 محتاط باشد و محیط خود را برای خطرات و موقعیتهای خطرناک بررسی کند، به عنوان تیپ 6 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 اجتماعی 6w7 باشد، در شناسایی تیپ خود مشکل دارد و معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 7 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 ضدترس، پرخاشگر و واکنشی باشد، معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 8 شناخته میشود.
- اگر تیپ 6 درونگرا و آرام باشد، معمولاً به اشتباه به عنوان تیپ 9 شناخته میشود.
تیپ 6 و “به شرایط بستگی دارد”
تیپ 6 همیشه در شناسایی تیپ واقعی خود مشکل دارد. آنها با تمام 9 تیپ انیاگرام احساس همذاتپنداری میکنند. تیپ 6 ضدترس معمولاً خود را تیپ 8 میداند، در حالی که تیپ 6 خجالتی و درونگرا خود را تیپ 5 و تیپ 6 کمالگرا خود را تیپ 1 معرفی میکند.
وقتی از آنها سوال میشود، معمولاً میگویند: “به شرایط بستگی دارد” و به سادگی به سوالات با بله یا خير پاسخ نمیدهند. تیپ 6 نه تنها در شناسایی خود به عنوان تیپ 6 مشکل دارد، بلکه خود و دیگران را در تناقض میبیند. آنها بیشتر رفتارهایی را دنبال میکنند تا از انگیزهها، از برنامههای پنهان یا فریب خوردن در امان بمانند.
تیپ 6 همچنین میگوید که معمولاً تیپی را انتخاب میکنند که فکر میکنند باید باشند، میتوانند باشند، میخواهند باشند یا شدهاند. به طور کلی، آنها به سوالات به صورت “غیرمستقیم” پاسخ میدهند. دلیلشان این است که میدانند گاهی میتوانند بله بگویند و گاهی نه، و باز هم میگویند: “به شرایط بستگی دارد”.
تیپ 6 معمولاً از واژگانی مانند باهوش، محتاط، وفادار و قابل اعتماد استفاده میکند و از افراد یا موقعیتهای خطرناک دوری میکند، اما هنوز خود را به عنوان تیپهای دیگر شناسایی میکند. وقتی با آنها صحبت میشود، متوجه میشوند که واقعاً تیپ 6 هستند، به خصوص وقتی که بارها میگويند “به شرایط بستگی دارد”.
علاوه بر این، تیپ 6 معمولاً در تست ها و آزمونهای شخصیت شناسی محتاط برخورد می کند و به دلیل عدم اطمینان از نحوه استفاده از پاسخهایشان، کمی مخفی کار میشوند. به همین دلیل، ممکن است سعی کنند آزمون شخصیت شناسی را “فریب” دهند. همچنین، آنها معمولاً به سوالات با پاسخ “گاهی” جواب میدهند چون نمیخواهند خیلی افراطی باشند. آنها احساس میکنند که پاسخ بله یا نه بدون توضیح اضافی خیلی قاطع است. این نشان میدهد که تیپ 6 سعی دارد افراطها را متعادل کند.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیاز دادن روی ستارهها کلیک کنید!
امتیاز میانگین 5 / 5. تعداد رایها: 17
اولین نفری باشید که به این پست امتیاز میدهد.
درباره حسام الدین عالمیان
از روزی که اولین سایت انگلیسی خودم رو راه اندازی کردم حدود 5 سالی میگذره. البته من 15 ساله که وب سایت های مختلف و کسب و کارهای آنلاین زیادی رو هم راه اندازی کرده بودم و هنوز هم ادارشون میکنم. تو این مدت یک نفره همه کارهای سایت رو انجام می دادم. اونم سایت انگلیسی با مخاطب و بازدیدکننده از سرتاسر دنیا. اینکه محتوا تولید کنم، اینکه روی سئو سایت کار کنم، اینکه امنیت سایت رو بالا ببرم و جلوی هکرها و خرابکارها رو بگیرم. اینکه درآمد دلاری رو نقدش کنم و به راه های افزایش درآمد فکر کنم. نتیجش این شد که تونستم به بازدیدکننده بالایی روی سایت برسم. روزی نزدیک 70هزار بازدیدکننده از گوگل. و تونستم جیزی که همیشه آرزوش رو داشتم، یک سایت انگلیسی با بازدیدکننده بالا از سرتاسر دنیا.
نوشته های بیشتر از حسام الدین عالمیان
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.